mandag 6. februar 2012

RSS og Atom

Har du hørt om RSS? Det er løsningen for deg som strever med å holde deg oppdatert på alle blogger og nettsteder som interesserer deg. Det er for upraktisk å skulle besøke alle nettstedene enkeltvis. Men, heldigvis det behøver du heller ikke lenger.


Med en RSS-leser kan du nemlig la nyhetene komme til deg!
Med en RSS-leser kan du motta og lese nyheter på dine favorittnettsider på samme måte som du leser din epost. Akkurat som med epost kan du velge enten å innstallere et program på din pc, eller velge en webbasert løsning. For de fleste er en webbaseret løsning det enkleste. 

For å få tilsendt nyheter fra utvalgte nyhetssider (RSS-feeds), må du ha en RSS-leser. Når du har den, kan du starte dine abonnement. Til forskjell fra epost, velger du nemlig selv hva som skal komme i din innboks.
 

RSS står for “Really Simple Syndication” og er et filformat for å levere jevnlig oppdatert informasjon på webben. Mange nettsteder gir deg nå muligheten å velge mellom RSS eller Atom. Atom er et forsøk på å standarisere RSS formatet. 
Litt mer om Rss: 
Mange nettsteder tilbyr RSS som en kanal for å distribuere informasjon og nyheter. Du kan abonnere på slike RSS-kanaler (RSS feeds). På den måten blir det enklere for deg å følge med på nyheter fra mange nettsteder. Selv om du abonnerer på RSS-nyheter fra mange nettsteder, kan du likevel lese nyhetene på ett og samme sted. Du slipper å besøke de enkelte nettstedene for å finne nyhetene.

Hvordan abonnere på RSS-feeds – noen sikre måter:
Når du skal abonnere på en rss-feed, må du enten finne lenken til rss-feeden, eller enda enklere du bare limer inn url'en til den nettsiden du ønsker en nyhetsstrøm fra. Bloglines eller Googel reader klarer nemlig selv å finne fram til RSSene på den enkelte nettside.
Du kopierer adressen til nettsiden eller rss-lenken og limer den direkte inn i rss-leseren. Det virker hver gang, så prøv det i begynnelsen.Det er mange andre og lettere måter å abonnere på rss-feeder alt etter hvilket program som brukes. Utforsk mulighetene og finn måter, som fungerer for deg.

Jeg har valgt Google leser og ble abonner på følgende sider:
1. Bloggen 23 Ting http://23tingom2null.blogspot.com/feeds/posts/default
2. http://plinius.wordpress.com/
3. http://www.newth.net/eirik/

4.http://www.vg.no








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar